Extra Excel omgeving gebruiken 25 september 2015
Bij het gebruiken van zware, grote en/of instabiele modellen in Excel kan het heel nuttig zijn om niet alle Excel bestanden die je opent in dezelfde Excel omgeving te openen, maar zulke modellen in een eigen omgeving te zetten.
Lees meer....  Bekeken: (712) - Leestijd ± (1.9 minuten) - Reacties: (0)
 
Keuzelijst zit goed verstopt. 13 februari 2012
Ik wil een keuzelijst maken in een cel van mijn Excel bestand. Ik heb al veel geprobeerd en gezocht, maar ik kan niet vinden hoe ik dit kan doen.
Lees meer....  Bekeken: (1587) - Leestijd ± (1.5 minuten) - Reacties: (0)
 
SomProduct (zoals het bedoeld is) 6 februari 2012
In mijn Excel-bestand heb ik een kolom met bedragen exclusief BTW en een kolom met BTW percentages. Om het totale BTW bedrag te berekenen, vermenigvuldig ik eerst in een aparte kolom ieder netto bedrag met het bijbehorende BTW percentage. Daarna tel ik deze op. Dit werkt op zich wel, maar je zou toch zeggen dat dit ook zonder de tussenstap zou moeten kunnen?
Lees meer....  Bekeken: (698) - Leestijd ± (36 seconden) - Reacties: (0)
 
Spookkoppelingen 30 januari 2012
Als ik een bepaald Excel bestand open, krijg ik de vraag of ik de koppelingen wil bijwerken. Ik weet absoluut zeker dat er geen koppelingen naar andere bestanden in mijn Excel bestand zitten, maar hoe maak ik dat Excel wijs?
Lees meer....  Bekeken: (3185) - Leestijd ± (1.5 minuten) - Reacties: (0)
 
Reeksnaam maken op werkblad niveau 23 januari 2012
Het gebruik van reeksnamen is bij gevorderde Excel gebruikers wel bekend. De normale reeksnamen zijn op werkboek niveau: op welk werkblad er ook verwezen wordt naar de reeksnaam, er wordt altijd verwezen naar dezelfde reeks cellen. Reeksnamen op werkblad niveau zijn veel minder bekend. Wat kunt u er mee en hoe maakt u ze aan?
Lees meer....  Bekeken: (665) - Leestijd ± (1.4 minuten) - Reacties: (0)