Comfi puzzelt aan comfort

Comfi puzzelt aan comfort op de plaatsen waar mensen geraakt worden door processen, techniek, software en andere mensen. Puzzelen is een werkwoord. Comfort ziet er in elke situatie anders uit. De ene keer betekent het dat handelingen zo ergonomisch mogelijk gaan, de andere keer dat je alles onder controle hebt en dat er zonder jouw actie niets gebeurt, en de volgende keer juist dat er zo veel mogelijk vanzelf gebeurt.

Tegelijk heeft puzzelen een symbolische betekenis: bij het streven naar het grote plaatje, mag je de details niet uit het oog verliezen. De kleine details bepalen hoe comfortabel de gebruikers met de oplossing werken. Dat zorgt er vervolgens voor dat de gebruiker de oplossing ook graag gebruikt. Een oplossing die de gebruiker graag gebruikt, zal ook goed gebruikt worden. Oplossing staat in dit geval niet alleen voor software, zoals vaak gedacht, maar ook voor processen, rapportages met mangement informatie en controles die de juiste triggers benutten.

In de afstemming

Comfi staat bovendien niet alleen voor comfort, maar ook voor COMmunicatie, FinanciŽn en Ict, drie essentiŽle disciplines die in combinatie zorgen voor comfortabele oplossingen binnen bedrijven. Deze drie disciplines gecombineerd in dezelfde persoon zorgt voor een snellere afstemming en optimalisatie van de oplossing.

Tussen mensen, systemen en strategie

Een puzzel oplossen is één ding, ervoor zorgen dat mensen graag met de oplossing werken en dat de oplossing afgestemd is op de strategie van het bedrijf in kwestie zorgt voor een meervoudig comfort. Mensen werken prettig en werken aan het bereiken van de strategische doelen van het bedrijf. Systemen hebben ook hun optimale omgeving. Vaak zijn technisch optimale situaties niet de meest vriendelijke oplossingen om mee te werken. Door de consessies tussen mensen, systemen en strategie op de plekken te leggen die aan de ene kant een groot voordeel opleveren en aan de andere kant van de consessie een beperkt nadeel, kom je tot de optimale oplossing. De comfi oplossing.

Excel specialist


Marcel Kreijne, de kracht achter Comfi, is bovendien Excel specialist. Excel is op vele manieren te gebruiken. Als kladblok of rekenmachine, maar ook als ontwikkelomgeving die het voordeel heeft van een hele bekende en populaire gebruikersinterface. Ik gebruik het als een platform om werkende prototypes te ontwikkelen van grote oplossingen. Zo kunnen alle kleine wijzigende wensen die zich binnen elk project voordoen snel opgevangen worden, voordat er grootschalige ontwikkelprojecten gestart worden met lange doorlooptijden en kapitalistische investeringen. Bovendien is de oplossing snel productief, waardoor alvast van de meeste voordelen geprofiteerd kan worden. Een werkend prototype wil niet zeggen dat hij instabiel is of maar korte tijd werkt. Ook prototypes moeten meerdere jaren kunnen functioneren. Het zal ook zeker niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt.

Vragen staat vrij


Op deze site zullen langzaam maar zeker de tips verschijnen van de site quandan. Uiteraard niet zomaar gekopieerd, maar opnieuw uitgewerkt op een comfortabele manier en aangevuld met nieuwe aanraders. Heb je zelf een probleem met Excel waar de reeds beschreven oplossingen niet op passen en dat voor je gevoel toch echt met Excel zou moeten kunnen? Stuur je vraag dan naar Comfi en ik doe mijn best om een oplossing te bieden. Vraagstukken die voor meer Excel gebruikers interessant zijn zullen eerder gratis beantwoord worden.

Mocht de gezochte oplossing erg complex zijn of te specifiek om als tip op de site geplaatst te worden, dan zul je een vrijblijvende offerte ontvangen. Een beproefde methode is ook om een dergelijk probleem zelf op te lossen met hulp van Marcel aan je zijde. Dan heb je niet alleen je probleem opgelost, maar ook een 1 op 1 training gekregen waarmee je toekomstige problemen ook beter op kunt lossen.


Verstuur dit artikel naar een kennis  Artikel uitprinten?  PDF versie?
Zoeken

Nieuws

Artikelen

Tips

Extra Excel omgeving gebruiken
Bij het gebruiken van zware, grote en/of instabiele modellen in Excel kan het heel nuttig zijn om niet alle Excel bestanden die je opent in dezelfde [...]
 

NB ! Deze niet invullen !!( is alleen tegen spam bedoeld ). Vul uw email adres in bij 'uw email adres'