FORUM > Excel vragen Volg met een rss feed het onderwerp Excel vragen

Er staan 45 berichten in dit forum (en 41 reactie's).            Plaats een bericht


Secondaire as- datum veranderd
Door: Stef     Commentaar 1 Reactie
09-03-2018 15:33
 
Dag,

Ik heb 2 soorten gegevens: eerste is de waterkwaliteit die om de maand is gemeten en de tweede is op een willekeurige dag de hoeveel ton toegepaste grond. Nu wil ik de relatie tussen de waterkwaliteit en de toegepaste grond in 1 grafiek zetten.
ik gebruik voor de toegepaste grond een secondaire as en gebruik hiervoor een gegroepeerde kolom en voor de waterkwaliteit een spreidingslijn. Ik gebruik een spreidingslijn in plaats van een gewone lijn, omdat niet elke datum een waarde heeft en hierdoor geen mooie lijn krijgt (met nul invullen is een vertekend beeld). nu is het probleem als ik de waterkwaliteit in de grafiek van de toegepaste grond zet, dat de datum verspringt maar de kolommen blijven staan. De puntgegevens komt dus niet overeen met de x-as (zie bijlage). Dus iets is toegepast op 12-10-2012 en in de grafiek zie je het op 3-4-2013... wie kan mij helpen om dit te verhelpen.

volg link voor excel bestand.
| link |

Alvast bedankt


Behren van financiën
Door: Hans wouters     Commentaar 1 Reactie
31-10-2017 13:13
 
Ik wil mijn financiën bijhouden middels tabbladen per maand.
Vaste lasten komen maandelijks terug en deze wil ik standard op een bepaalde dag hierop automatisch invullen. Echter kan het zijn dat in een bepaalde maand de afschrijfdag in het weekend valt.
Hoe kan ik er nu voorzorgen dat deze dan voor od na dit weekend wordt aangegeven?


Gegevensvalidatie
Door: Mellanie     Commentaar 1 Reactie
06-06-2017 14:43
 
Ik heb een korte vraag.
Zojuist heb ik een keuzelijst aangemaakt via Gegevens / Valideren, echter de lijst wordt niet zichtbaar. Bij de cellen waar de keuzelijst op van toepassing is staat wel een pijltje, maar de lijst wordt niet weer gegeven. Via het internet kom ik er niet achter wat er mis gaat, hoop dat ik er via deze weg achter kom.