Beveiliging opheffen

( Voor het laatst geupdate 11 januari 2012 15:38 )
Op enkele mappen in Excel heb ik ooit een wachtwoord geplaatst. Die wil ik opheffen. De help-functie geeft aan: ga naar het bewuste werkblad, klik op Extra, dan Beveiliging en vervolgens op Beveiliging Opheffen. Na Extra en Beveiliging kan ik de keuze maken uit Blad Beveiligen, Werkmap Beveiligen en Werkmap Beveiligen en Delen. Nergens kom ik iets tegen over 'opheffen'. Weet u hoe ik nu de wachtwoorden moet opheffen?

De bovenstaande vraag staat in de rubriek 'U vraagt' in de Computer!Totaal van december 2003. Helaas voor de vraagsteller liet de redacteur die de vraag beantwoordde zich hetzelfde pad op leiden als de vraagsteller, waardoor de reactie de vraag niet beantwoordde. Comfi heeft de onderstaande reactie verstuurd naar de redactie van Computer!Totaal, om de vraagsteller alsnog te helpen aan een antwoord op zijn vraag.

In uw antwoord op de vraag [...] over het opheffen van de beveiliging van zijn Excel bestand, bent u helaas voorbij gegaan aan de beveiliging die [de vraagsteller] zeer waarschijnlijk in verwarring brengt. Naast de werkblad beveiligingen (waar u op in ging, en waar ook door de help-functie van Excel naar verwezen wordt) kent Excel namelijk ook een wachtwoord beveiliging voor het gehele bestand.

Deze beveiliging beschermt het bestand tegen openen en/of tegen wijzigen van het bestand. Deze beveiliging wordt aangemaakt doorbij Bestand / Opslaan als... te klikken op de button 'Opties...' en in één invulveld of beide invulvelden wachtwoorden in te voeren. Gelukkig is deze beveiliging op dezelfde manier op te heffen als dat deze ingesteld is. Uiteraard kan dit alleen als u nog wel het wachtwoord weet dat nodig is om het bestand te openen. Met het bestand geopend in Excel gaat u naar Bestand / Opslaan als... klik vervolgens op de button'Opties...'. Maak nu beide velden leeg (de vinkjes staan hier los van en hoeven dus niet geplaatst of weggehaald te worden) en klik op 'Ok'.

Als u het bestand vervolgens onder dezelfde of een andere naam opslaat, is de nu opgeslagen versie van het bestand niet langer met een wachtwoord beveiligd.

Ik hoop dat u dit aanvullende antwoord [...] aan de [vraagsteller] wilt sturen, om hem zo snel mogelijk te kunnen helpen.

Om te voorkomen dat de vraagsteller ongevraagd met zijn volledige naam op internet staat, is zijn naam uit de bovenstaande reactie verwijderd.

Deel dit artikel met anderen
reageren op dit artikel ? Reageren ?

NB ! Deze niet invullen !!( is alleen tegen spam bedoeld ). Vul uw email adres in bij 'Emailadres'
Naam:
Email (optioneel):
Tekst:
Resterend aantal tekens:
Tel op een plus vier =Verstuur dit artikel naar een kennis  Artikel uitprinten?  PDF versie?

Klik hier om alle Tips te zien !